Att gripa sig an med livets bestyr

Vi människor har oftast inte sett problemet förens någon expert kommer och presenterar ”lösningen” för oss. Dom måste först övertyga köparna att detta är något värt att lägga ut pengar på. Vi behöver övertygas, eftersom vi inte (ännu) vet om att just denna produkt ska tillfredsställa våra behov. Att skaffa och återfå respekten som man har förlorat hos nära och kära kan man få igenom nya hjälpmedel. Dessutom ska man som konsument få dåligt samvete att man inte göra något åt sitt problem Reklamens två mål är att: 1. Att tittarna ska inse och få klart för sig att de inte riktigt själva kan se sina behov. 2. Den ska visa att det faktiskt I många reklamfilmer förlöjligar man de som gör saker på det gamla sättet och de framställs som dumhuvuden eller gammeldags. Den redande etablerade konsumentattityden förstärks av reklam byrårernas ”övertalningsförsök”. Vad är det då att ha konsumentmakt? Det kan vara att uppfatta tillvaron som en rad problem som kan definieras. Det kan också vara att se det som en plikt att lösa dem, en plikt som man inte kan försumma utan att känna skuld. Konsumentattityden löser upp problemen så att de uppfattas som allmänna. Den individualiserar uppgifterna så att de uppfattas som sociala. Det är konsumentbeteendet som gör mig till en individ. När vi människor skapar gör vi det i grupp men när vi konsumerar gör vi det enskilt. Det blir nu min plikt (även om jag hade lyckats lösa problemet själv) att förbättra mitt liv. Att göra något av mig själv, förfina mitt jag.

Doing my nails and getting ready for tonight!


Det är mycket jag skulle göra för dig Chuck (sära på benen t.ex.)


The home of 2008

Jag kommer hem från en vandrande runda i Huddinge Centrum. Öppnar brevlådan och möts av IKEA-katalogen! TADA! Vad kul, tänker jag. Fylls med glädje och riktigt väntar tills jag får bädd ner mig i sängen och läsa. Bläddra igenom sisådär 500 sidor. Kök, badrum och vardagsrum. Möts av en asiatisk och mycket slank tjej på omslaget. Hon sitter framför datorn och arbetar. Slås av hur fridfullt allt ser ut där, i IKEA-katalogs-världen. Tittar mig omkring i verkligheten. Visst, mitt rum är rätt ljust och fint men resten av huset? Eh nej. Tyvärr vi platsar inte i någon jävla IKEA-värld där bullbak och skratt dominerar dagarna i ända. Mat förresten, det är uppdukat på varenda bild. Men för dom tycks det aldrig finnas ångest eller problematik kring det hela. Det är så gulligt och putte nuttigt svenskt! Alla är glada, alla kan umgås med varandra. Men se där, grannen! Och så bjuder man in på saft och kaffe. Barnen dricker ur stora prickiga glas. Lite sötsliskigt sådär. Sedan dansar de vidare i sina Polan o Pyret-uniformer vidare ut i det skandinaviska ek-köket.. Nej, så ljust är det inte för min del och jag tror det knappast är det för någon annan heller. Välkommen till verkligheten!

FYYY

Usch min självkänsla känns så skör nu. Samtidigt som det är så lätt att stänga av, så sätter sig allt så lätt. Orkar faktiskt inte gå in på någonting nu, känns som allting kan komma emot en. Fuck

Men hej på dig!

Det här händer inte. Ute har vädret verkat ha bestämt sig för att hösten har infunnit sig. Yey! Åh nej nej nej. Jag tittar på datorns datum funktion. 7 Augusti. Driver ni med mig? Aja, kräftskivor är mysigt får man trösta sig med. Har också en trevlig helg att se fram emot! Bio imorgon med Eva, Mama Mia! Sen har jag läst någontingom ett stort party vid Stureplan? Kan det ha något att göra med Go08 att göra? Har haft en sjuk utekväll! Tack Felicia och Ida! Det var vilt, galet och massor av sprit! Vodka säger jag bara. Uteslängning säger jag bara. Och förbud att komma in på de mest enkla svenne banan-klubbar ni kan tänka er. Tänk Toxic. Tänk Chaplin. Då är det illa! Haha. Men jag gillart!

NATTI NATT

Det öser öser öser ner regnvatten. Själen är tom, suget sätter in. Imorgon ska jag göra en liten speciell sak. Ibland är jag bra på att planera mina dagar, ibland inte. Idag gick det rätt bra t.ex! Lyxfällan är jävligt intressant faktiskt, har aldrig gett det en chans utan mest bara skrattat åt det för att det verkar så löjligt och tråkigt. Men just idag handlade det om en ung kvinna som tröst shoppade. inte bara skor utan en Mac-dator för tusentals kronor. Igenkännbart hur vi människor inte kan leva ut för våra känslor utan bara måste stänga av hela tiden, förtränga.

Djupa shoppingbegär

Men för i helvete, ge mig Elin Klings garderob. Och gärna utseendet på köpet. Jag vill ha Junk Foods-T shirts, gladiotor heels och en cool jacka i typ college stil! Det är som små dävuls monster som sitter i magen som skriker "Åk ut till skärholmen centrum nu!" och bränn lönen.

trala

I kväll hade jag verkligen velat gå ut och festat men nu blev det inte så.. surt. Dissade Kristoffer haha men jag har tagit uppp det om det sociala med honom. Jaha, så vad gör man du? Ska jag leka modebloggerska? tog ett par kort med självutlösaren på dagens klädsel. Kan ladda upp senare Jag har på mig svart enkel topp med mammas gamla (snygga) randiga kjol som jag stoppat upp i midjan. Blev lite Miu miu aktigt (hoppas jag) Godnatt! Hoppas er kväll är lite mer händelserik!

RSS 2.0